Der Spiegel: Виктор Орбан се оплака от „безцеремонния, груб и агресивен“ тон на Германия

Споделете в:

Берлин/Будапеща. Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се оплака от изявленията на Германия по отношение на бежанската криза, пише изданието Der Spiegel. Според Орбан „тонът на Федерална република Германия“ в дебатите за миграцията е „безцеремонен, груб и агресивен“. Унгарците обаче не са виновни с нищо на германците и „няма да се опитват да правят всичко. Германската политика за бежанците не е без алтернатива“, подчерта премиерът на централноевропейската държава.
Орбан видя в споразумението между Брюксел и Анкара заплаха за сигурността на Европа.“Ние се молим смирено на г-н Ердоган – в замяна на пари и обещания – за сигурност на нашите граници, защото не можем сами да се защитим“, заяви унгарският министър-председател, допълвайки, че тази политика прави „бъдещето и сигурността на Европа зависима от добрата воля на Турция“.
В сряда стана ясно, че унгарските власти възнамеряват да се допитат до гражданите на страната си дали одобряват квотите за разпределение на бежанците, определени от Европейския съюз. Отрицателният вот на унгарците е почти сигурен, коментират от редакцията на германското издание.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: www.focus-news.net

Снимка: АФП


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *