The Independent: Ще бъде ли Доналд Тръмп следващият президент на САЩ?

Споделете в:

Вашингтон. Доналд Тръмп провъзгласи нова голяма победа, този път в предварителните гласувания щата Невада в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ, пише The Independent.
Въпросителните дали той може да получи по-широка електорална подкрепа от тази, която спечели в Ню Хемпшир и Южна Каролина отпаднаха, след като той постигна двойно по-голям резултат от следващия в класирането Марко Рубио.
Успехът на Тръмп , в светлината на будещите тревога негови изявления, предизвика безпокойство сред международните наблюдатели.Поради се обърнахме към експертис въпроса , дали Тръмп може да стане следващ президент на САЩ?
За доктор Найджъл Боулс от Оксфорсския американски институт Ротмер отговорът е прост:
„Тръмп е фаворит за номинацията на републиканците“.
Доктор Урсула Хакет обаче смята, че резултатът от Невада не прави Тръмп по-вероятен кандидат на републиканците.
„Противниците на Тръмп предполагат, че той има естествен „ таван“ на подкрепата, която може да получи и не може да спечели избирателите извън групата на по-малко образованите белихора. Резултатът от Невада показва точно обратното.
Но Невада действително би могла да бъде най-значителната победа на Тръмп поради ефекта върху Тед Круз. Той наистина е инвестирал много в Невада. Ако Круз се провали, инерцията на Тръмп ще се увеличи. „, смята Хакет.
Превод и редакция: Милен Маринов

Източник: www.focus-news.net

Снимка: Нова Визия


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *